Cei 7 ani de acasă - Mic îndreptar de evoluție personală

CUVÂNT ÎNAINTE

TRĂIM CA SĂ MUNCIM, acesta este adevărul generației mele (1960-1980) și mare a fost surpriza când s-a constatat că, noua generație (cei născuți între 1980-2000) s-a născut mânată, în primul rând, de dorința de A TRĂI.

Ca să poți trăi o astfel de schimbare de paradigmă, să pui viața ta pe primul plan și apoi munca, să-ți distrugi barierele și să alegi libertatea, este necesar să privești și să înțelegi viața și pe tine însuți dintr-o perspectivă diferită.

Schimbarea de paradigmă a evoluției personale constă în a înțelege că mintea este doar o componentă a Treimi (minte, suflet, spirit) ce constituie ființa umană, iar evoluția profundă presupune evoluția pe toate cele trei direcții. Un individ cu o minte brici însă rupt de sufletul și spiritul său va rata atingerea stadiului de OM.

Cum această nouă abordare vine cu pași repezi, și peste cei mai în etate și peste cei tineri, cu toți vor experimenta schimbarea. În afară de restricțiile societăți, primi se vor confrunta cu programele și barierele mentale personale, care au constituit fundația vieți lor, iar ceilalți, cei tineri, cu tot ceea ce reprezintă părinți, familie, școală, lumea.

„Cei 7 ani de acasă” își propune să fie un mic ghid de spiritualitate pentru cei aflați la început de drum, cei care au aflat că vindecarea pleacă din interior, cei ce hotărăsc să își continue evoluția personală în această perioadă de mare transformare, cei care simt că „din cine știe ce nimicuri” au omis să fie stăpâni ai propriei lor vieți.

Micul îndreptar grupează o serie de concepte și noțiuni primare, valabile pentru oricine vrea să se cunoască, să evolueze, și care deschid oportunități spre viitoare clarificări și investigații.

CELE DOUĂ LUMI

În momentul în care te-ai născut, ai început o călătorie care se numește viață și care se desfășoară la suprapunerea dintre două lumi.

Lumii acesteia, pe care o vezi, îi spunem lumea materială, pentru că aproape totul are o formă. Cele 5 simțuri pe care le ai și le stăpânești deja, te ajută să descoperi această lume, să o interpretezi, să o cunoști. Ceea ce în mod uzual, marea majoritate dintre noi numim realitate se referă la această lume. Este o lume finită și, asociat ei, este tot ceea ce ține de mintea ta și de ceea ce ești tu ca și corp fizic.

În afară de lumea materială, există și o lume nevăzută numită lumea spirituală. Pentru a descoperi această lume avem nevoie să ne dezvoltăm simțurile pentru a putea funcționa într-un mod mai subtil; dacă vrei, este ca și cum, radarele celor 5 simțuri ar fi acordate pe alte lungimi de undă. Lumea spirituală este fără margini și legată de spiritul tău. Ea se poate cunoaște cu și prin sufletul tău căci el este singurul care poate înțelege ce înseamnă infinitul.

De-a lungul vieților tale pe pământ vei învăța, mai devreme sau mai târziu, să traiești concomitent în ambele lumi și fiecare experiență trăită va avea darul de a te ajuta să crești, să evoluezi, să te cunoști.

EVOLUȚIA PERSONALĂ

Scopul comun al tuturor celor ce trăiesc pe pământ este evoluția lor personală și aceasta vizează cunoașterea celor două lumi deopotrivă. “Școala pe Pământ” este o școală dură, cu provocări mari și poate de aceea unii aleg să cunoască doar lumea materială, acceptând, implicit, o viață trunchiată, lipsiți de puterea și înțelepciunea spiritului lor.

Deși începem prin a cunoaște și descifra tainele lumii materiale, în procesul evoluției tale vei ajunge la un anumit moment dat la pragul treziri spirituale. Nimeni nu îți poate spune când va fi; însă îți pot spune că Universul va avea întotdeauna grijă să creeze cele mai favorabile momente în care fiecare dintre noi să putem să facem pasul spre întâlnirea cu spiritul nostru.

Sistemul actual de educație, pune accent preponderent pe atributele lumii materiale negând aproape spiritualitatea, fapt care face ca trecerea spre lumea spirituală să creeze oamenilor bariere mentale greu de depășit uneori. Adevărul este că, cele două lumi coexistă indiferent de nivelul nostru de înțelegere și conștiință. Mai mult, atribute ale spiritualități se manifestă în fiecare clipă în și pe lângă fiecare dintre noi.

Trebuie să ști că, o evoluție completă poate fi atinsă doar de cei care acceptă provocarea cunoașteri lumii spirituale și ea înseamnă accesarea conștientă a întregului tău potential. Cu toate acestea, ca toate în viață, acesta va fi un act de alegere personală.

CINE EȘTI TU?

Ești un OM.

Înțelegerea primară, a lumii materiale, traduce asta printr-o ființă care are conștiință și trăiește pe această planetă. O ințelegere mai profundă, aferentă lumii spirituale, ar spune că OM este un spirit care a ales să trăiască o experiență umană și pentru aceasta s-a întrupat, alegând un corp ca și vehicul, ca și o haină, în scopul de a-i conferi materialitate.

Experiența umană a spiritului presupune, ca în primă fază, acesta să uite cine este de fapt. Învățăm astfel să fim înainte de toate oameni și mai apoi să fim și un spirit.

Așa cum ști că ești îndrăgostit fără să te fi învățat cineva ce înseamnă asta, tot așa, există momente în care adevărul despre tine însuți, și anume că ești mai mult decât un corp cu mânuțe și piciorușe, se manifestă. Suntem învățați să accesăm și să interpretăm semnalele lumii exterioare și de aceea, de multe ori, ratăm semnale, manifestări ca cele menționate mai sus. Atunci când vei învăța să lucrezi cu ele, o să le recunoști și o să înțelegi că ele au fost acolo din totdeauna doar că „nu ai avut ochi pentru ele”.

Oricât de multe ai avea în plan material, adevărata putere a cunoașterii, a creației, a iubirii, o vei găsi doar cu ajutorul spiritului și sufletului tău. Respectă-ți corpul căci ți-a fost dăruit de Pământ și respectă-ți spiritul și sufletul căci ți-au fost dăruite de Divinitate.

Ține minte că OM înseamnă să fi complet si armonios, înseamnă să fi și materie (corp) și non-materie (spirit), iar armonia presupune dizolvarea oricăror bariere dintre cele două concepte.

LEGI

Atât lumea materială cât și cea spirituală sunt guvernate de legi; pe unele le-au facut oamenii, pe altele Divinitatea.

Trebuie să le cunoști, nu ai încotro! Legile îți spun cum funcționează lucrurile și ai nevoie de ele pentru a te descurca și mai ales pentru a crea ceea ce îți dorești în viața ta.

Pe de altă parte, singurul care poate și are dreptul de a decide ce și cum să facă cu viața lui esti TU. Asta îți conferă o mare putere și în același timp o mare responsabilitate. Atunci când îți va fi greu, adu-ți aminte că TU ești singurul responsabil pentru ceea ce trăiești.

Legile făcute de oameni sunt restrictive și au întotdeauna un element de referintă, spunându-ți ce este bine și ce nu este bine, ce trebuie să faci și ce nu trebuie. Plecând de la faptul că omul este prin definiție o ființă socială și are nevoie de colectivitate, respectarea acestor legi îți asigură apartenența la societate, la grup, așa cum, nerespectarea lor, atrage după sine excomunicarea ta. Legile societăți pun pe primul plan creșterea și dezvoltarea EGO-ului, căci el constituie principalul instrument prin care societatea își controlează membri. O să fi surprins să descoperi că, prin EGO, se promovează separarea, competiția și conflictul, dar mai ales, îndepărtarea de spiritul și sufletul tau. Atunci când o să vezi manifestari egoiste, rezistentă la schimbare, controlul atașamentelor, să îți aduci aminte de EGO. EGO-ul este manipulabil, spiritul este liber.

Legile Divinități, denumite și Legile Universale, există și funcționează indiferent de voința noastră, dacă ești conștient de ele sau nu, dacă vrei să le aplici sau nu. Necunoașterea lor face, de multe ori, să îți pui singur bețe în roate, și deși îți dorești lucruri frumoase, să fi înconjurat de urât în tot felul de forme. Legile Divine sunt instrumentele care te vor ajuta să fi Creatorul propriei tale vieți și nu creația celor din jurul tău.

Dacă legile oamenilor te îngrădesc și te limitează, Legile Divinitați îți permit „să zbori oricât de sus” în deplină armonie cu tot ceea ce inseamnă Creație si Creatorul însuți.

LEGILE DIVINITĂȚI

1. Toți suntem interconectați și egali

Realitatea diferă de perspectiva din care o privești și este diferită pentru fiecare individ în parte.

Realitatea mea va fi întotdeauna diferită de a ta chiar dacă găsim elemente comune. Pe de altă parte, dacă tu te uiți la o masă o să spui că este solidă, însă dacă, tot tu, privești masa printr-un microscop vei constata că ceea ce părea solid este de fapt o structură tip rețea în care, funcție de puterea microscopului, regăsești molecule, atomi, electroni, fotoni, etc.

Acest lucru este valabil și pentru corpul uman. Este solid însă, o altă realitate, evidențiată de studiile biologice ai ultimilor ani, ne arată că este o structură energetică de particule în mișcare, între care circulă energie și informație. Mai mult decât atât, inima și creierul nostru generează câmpuri electro-magnetice ce depășesc limita corpului nostru fizic. Putem spune că suntem un fel de bilă energetică, care la un anumit nivel, are o consistență materială.

Se credea până de curând că vidul există - asta ne-a învățat fizica. A venit insă momentul în care fizica s-a „dezis de cele spuse” și a demonstrat că ceea ce pare gol, este de fapt plin de energie având o structură care seamănă uluitor de bine cu cea a unei rețele neuronale.

Deci, noi cu bila noastră energetică trăim într-o mare de energie cu care interacționăm clipă de clipă; primim și cedăm energie sub formă de unde cu vibrații diferite. În concluzie, totul este energie.

Gândurile și emoțiile noastre, ele însele forme energetice vibraționale, se răspândesc în Univers; exact ca atunci când arunci o piatră în apă, unde circulare de energie pleacă de la noi și își lasă amprenta asupra a tot ceea ce întâlnesc.

Și dacă îți permiți să vezi această realitate, vei putea să îți permiți să vezi și realitatea din următoarea poveste:

“Dumnezeu sau Marea Conștiința știa că este Dumnezeu; s-a hotarât într-o zi să trăiască experiența de A FI Dumnezeu.Și astfel, Dumnezeu a ales să se Re-Creeze / Re-Inventeze plecând de la primul pas – acela de A NU FI Dumnezeu. Spirite plecate din Dumnezeu, purtând esenta Divină, dar nu în totalitatea ei, au fost Create ca să trăiască experiența de A FI Dumnezeu.... și astfel, prin experiența fiecărui spirit, Dumnezeu se Re-Descoperea pe Sine ...Dumnezeu le-a dat Liber Arbitru spiritelor ca să experimenteze Legea Iubirii, (lege care în Dumenzeu fiind, este implicită), și astfel, prin Liberul Arbitru, experimetarea avea să devină un act de alegere conștientă.Spiritele au trebuit, ca în momentul întrupării, să uite esența lor Divina, și să experimenteze Re-Întoarcerea la starea de Dumnezeu, să Re-Devină Creatori în Legea Iubirii.”

Ideea că fiecare este separat de restul este de fapt o pură iluzie a EGO-ului nostru. Însă Liberul Arbitru al fiecăruia va decide cât va continua să traiască iluzia separării (starea de a NU FI) pentru ca apoi să înteleagă că este parte a marelui Întreg (starea de A FI).

În același timp, cu toți suntem egali, creați de aceiași Sursă cu același scop.

În clipa în care ne permitem să fim mai mult decât un corp, transcedem planul dualității materiale, către realitatea unde BINE / RĂU devine ESTE și toți suntem spirite întrupate pentru a trăi experiența umană.

Conștienti sau nu, suntem de fapt cu toți Creatori, „după chipul și asemănarea lui Dumnezeu”, înzestrați cu atribute Divine, Liber Arbitru și singurii responsabili pentru creația vieții nostre.

2. Ceea ce este sus este și jos, ceea ce este în interior este și în exterior

Ca parte a Întregului, totul trebuie să reflecte Întregul. Macro-cosmosul exterior își găsește corespondentul în Micro-cosmosul interior.

Noile teori avangardiste ale fizicii vorbesc de fractali, acele elemente primare care se regăsesc la baza oricarei structuri oricât de mici sau oricât de mari. Principiile geometriei sacre se manifestă și la nivel celular și la nivelul piramidelor din Egipt și la nivelul planetei Pământ. Poate te ajută dacă încerci să vezi lumea ca o imensa hologramă a Divinitați care capată formă doar atunci când este atinsă de Lumină.

Universul nostru interior este o reflectare a Universului exterior și invers. ”Și bune și rele” toate se oglindesc și capată forme și nuanțe specifice astfel încât să redea cea mai relevantă imagine pentru noi.

Cu alte cuvinte, atunci când nu îți place ceea ce ochi tăi văd, fi sigur că acele lucruri există și în tine, în sufletul tău. Iar ca să le schimbi trebuie să îți îndrepți mai întâi de toate atenția asupra ta. Corectează acele aspecte ce nu îți plac la nivelul tuturor structurilor tale (emoțional, mental, spiritual) și Universul tău exterior se va schimba.

O să fi invățat să funcționezi după regula „SĂ AM -- SĂ FAC -- SĂ FIU”. Deși nimeni nu o spune, toți o cunosc și o aplică insă, din păcate principiul, se dovedește a fi eronat. Cei care au succes aleg, conștient, direcția corectă care pleacă întotdeauna de la interior : „SĂ FIU -- SĂ FAC -- SĂ AM” insă puțini sunt cei care vor vorbi despre asta.

3. Totul este în mișcare, în schimbare

Energia circulă, se mișcă și încă nimeni nu a reușit să o facă să stea pe loc. Și cum totul spuneam că este energie în mișcare, de la o clipă la alta, totul se schimbă chiar dacă uneori nu este vizibil cu ochiul liber.

Mișcarea este sub formă de unde cu vibrați diferite, mai înalte, mai joase și cu cât vibrația este mai joasă cu atât forma materială este mai densă. Energia Universală nu poate fi creată și nici nu poate fi distrusă, ea poate fi doar transformată.

Gândul, cuvântul, emoția sunt forme de energie emise în Univers. La cererea ta (gând, cuvânt, emoție) Universul se pune in mișcare și mai devreme sau mai târziu energiile emise de tine se vor întoarce căpătând formă în lumea materială.

Creația are la bază gândul și emoția și când cele două se întâlnesc în credință „..atunci când ii vei spune muntelui – Mișca-te! – el se va Mișca”.

Totul este în mișcare și ea, mișcarea, este esența vieții în Univers, în consecința tot ceea ce se opune ei se opune vieții însăși și va muri.

Evoluția personală înseamnă modificare , acumulare, implicit schimbare și asta este valabil și pentru tine. Nu poți să evoluezi stând pe loc, indiferent în ce perioadă a vieți tale te-ai afla; stagnezi o perioadă și apoi începi să involuezi cu pași din ce în ce mai mari. În final vei muri, ca orice lucru care se opune sensului vieții, și vei constata că nimic nu este mai trist decât „morți vii”. Evoluția personală înseamnă schimbare la nivelul gândului, emoției, conștiinței, modului de manifestare, vibrației structurilor tale energetice.

4. Ai grijă ce îți dorești

Gândul are putere și gândul pune în mișcare Universul indiferent dacă ești sau nu conștient de asta.

Energiile de aceiași vibrație se atrag, rezonează, pe când cele de vibrații diferite se resping.

Din acest motiv, vei fi înconjurat întotdeauna de oameni și evenimente ale căror energii rezonează cu energia ta. Pe acest principiu simplu se bazează întreaga Creație.

„Gândește pozitiv” înseamnă să fi responsabil pentru gândurile tale și ceea ce ele crează. Pozitiv înseamnă cu iubire, în iubire, așa că, toate gândurile pozitive vor genera efecte pozitive și experiențele și oamenii din viața ta vor fi frumoși și luminoși.

“Gândește negativ” despre tine sau alți, gândește cu frică și ură și vei experimenta o viață plină de amărăciune. Cineva spunea că Iadul și Raiul le trăim deja, aici pe Pământ, funcție de ceea ce alegem în fiecare clipă.

Ca să poți controla gândurile va trebui să inveți să faci mintea să tacă. Poate părea dificil, mai ales după o perioadă îndelungată în care ea ți-a condus viața, însă cu exercițiu și puțin efort se poate. Mintea ta poate să îți fie un foarte bun aliat sau un foarte mare dușman. Când vei înțelege că tu nu esti mintea ta ci Observatorul care urmarește jocurile ei, vei căpăta controlul.

Ține minte că lumea exterioară vine ca răpuns la propria ta lume interioara, așa că schimbă-ți gândurile și o să-ți schimbi și viața.

5. Orice există doar în relație cu opusul său

Lumea materială este o lume duală în care orice există are și un opus al său. Există sus-jos, dreapta-stânga, rece-cald, bine-rău, noapte-zi, ying-yang, da-nu, etc. , doar jumătate de măsură nu se poate. Mai mult, între extreme există o infinitate de stări, fie că vorbim de bine–rău sau de sus-jos.

Scala de valori a fiecăruia dintre noi asigură acoperirea întregii palete și cum pentru Dumnezeu timpul nu există avem o veșnicie să le explorăm pe toate.

De ce am face asta? ...pentru că înțelegerea profundă are loc doar atunci când ai experimentat totul, când ști să faci diferența între starea X și starea Y orice ar reprezenta acestea.

Și experimentarea începe prin lipsă, prin A NU FI ! Vei experimenta întunericul prin lipsa lumini, frica prin lipsa iubiri, micimea prin lipsa măreției, materialul (corpul, EGO) prin lipsa spiritualului (spirit), etc. Plusând un pic putem spune că tot ceea ce trăim, experimentăm există deja, doar că noi nu am ajuns încă să le știm, să le bifăm. Orice stare, gând, acțiune există deja și asta face ca afirmația „Nu există soluție pentru problema asta” să fie eronat. Soluția există și chiar sunt o infinitate de soluții doar că atenția ta este orientată momentan într-o direcție greșită .

Atunci când o să înțelegi că ceea ce contează cu adevărat este experiența și nu rezultatul va fi primul pas spre a transcede dualitatea. "Bine / Rău" devine "Este". Este o experiență în drumul tău spre cunoaștere si evoluție.

6. Viața are propriul ei ritm

Toate lucrurile Creației au ritmul lor, ziua vine după noapte ca să plece din nou, fluxul după reflux, iarna după toamnă, creșterea după descreștere ca să facă loc apoi unei noi descreșteri, și tot așa.

Viața fiecăruia dintre noi își urmează cursul, în ritmul ei spiralat, independent de voința și conștiința noastră. Toate au un timp când „s-au sădit”, „s-au copt” și “când trebuie culese”.

Răbdarea este o virtute și o dovadă de înțelepciune este să fi în armonie cu acest ritm.

7. Orice efect are o cauză

Pe lumea asta materială, orice faci, gândesti, simți va avea un efect asupra ta și asupra altora. Efectul la rândul său va deveni cauză pentru un alt efect... Astfel, nimic nu este la întâmplare ci doar un șir lung de evenimente legate între ele. Și uite așa, te vei trezi că ți se întâmplă niște lucruri în viată și nu înțelegi de unde și de ce.

De multe ori cauza, poate fi mai îndepărtată de momentul prezent însă asta nu infirmă principiul de mai sus, îl face doar mai greu sesizabil. Undeva, cândva, o faptă, un gând a fost cauză principală a efectului pe care îl resimți astăzi.

Acest principiu, numit și karma, a fost redus, în mod forțat, la relația faptă – răsplată: faci fapte bune primești o răsplată pozitivă, faci fapte rele primești una negativă, adică o pedeapsă.

Din perspectiva lumii în care există doar o experiență, în care binele și răul își pierd valoarea și vorbim doar de căi diferite de evoluție, așa numita „pedeapsă” este doar o șansa de a înțelege efectul generat de gândul / fapta ta și de a-ți crea posibilitatea de a alege între a continua în același fel sau a schimba ceva.

Dacă asociezi la cele de mai sus idea că universul exterior și cel interior se oglindesc reciproc, poți înțelege că efectul negativ, vizibil în exterior, este prezent și în tine.

Vindecarea începe întotdeauna din interior și pe masură ce îți vei dori asta, îți vei ingădui asta, viața îți va arăta pas cu pas care sunt rănile ce trebuie tratate.