Meditația - mistic sau firesc?

Trăim într-o lume agitată, plină de informații cu încărcătură mare și de cele mai multe ori, negativă.
Suntem bombardați zilnic de necazuri, supărări, frustrări, povești care uneori nu ne aparțin, sarcini și obligații. Suntem într-un "trebuie" continuu, iar oamenii așteaptă în permanență ceva de la noi. Serviciu, casa, familie, prieteni, toate ne solicită atenția și energia, toate ne solicită timp. Și e frumos și la serviciu, și acasa, și cu familia, și cu prietenii, însă "încărcătura" de pe umeri, nu poate fi descărcată decât prin timp petrecut în liniște, cu tine însuți.
 
Meditația este momentul pe care ți-l acorzi, în care mintea ta lasă toate grijile deoparte și alege să se relaxeze, să tacă. Iar tu te cufunzi în momentul acela de liniște și pace, în care nu trebuie să faci nimic, nu trebuie să rezolvi nimic, nu trebuie să fii nicăieri, nu trebuie să fii în nici un fel. Nici să gândești nu trebuie. Pur și simplu, te odihnești. Te odihnești în voie, timp de 30-45 minute, pentru a reveni mai proaspăt și mai energizat.
E ca și cum ți-ai da un "restart". Iar pentru o bună funcționalitate atât fizică, cât și psihică și emotională, avem nevoie de acest "restart" periodic. Cât de des posibil, aș îndrăzni să sugerez. Deoarece este un bine necesar. Atât nouă, cât și pentru cei din jur, cei cu care interacționăm. Pentru că fiind mai proaspeți, mai energizați, mai descărcați de încărcătura acumulată, mai eliberați de griji, mai relaxați, doar așa putem fi o bucurie și pentru ceilalți. 
 
Prin meditație se accesează o stare interioară de pace, de liniste, de încredere, de siguranță, de libertate.
Este o stare în care trebuie să-ți dai voie să fii. Este o necesitate, o nevoie firească. Este o necesitate de odihnă fizica, psihică și emoțională. O necesitate de relaxare pentru a prinde puteri și a-ți limpezi mintea. Căci despre asta este vorba.
 
by Andreea Dorotheea