A vinde - Forma unui transfer energetic pervertit

Experiența mea legată de vânzare a debutat cu un mare refuz. Mulți ani de-a rândul m-am ținut cât de departe am putut de această zonă spunând mereu că nu este pentru mine. Dar, cum de ce ți-e frică nu scapi, într-o zi am fost pusă față în față cu actul vânzării.

 “Atât timp cât o să consideri vânzarea ca ceva exterior ție și nu o vei integra, nu o să reușești să faci ceea ce ți-ai propus.” mi-a spus un om frumos și binevoitor.

Porțile închise de atât de amar timp s-au cutremurat sub greutatea cuvintelor. Mă uitam în ochii celui din fața mea care îmi spuneau cu blândețe dar ferm ”Take it or leave it!”. Doar că „leave it” în acea zi însemna să renunț la visul meu.

Așa că, iată-mă făcându-mi curaj să mă cobor încă o dată în zonele ascunse ale sinelui meu pentru a înțelege care era problema. 3 cuvinte mi-am apărut în față - Prostituție, Manipulare, Desconsiderare – învăluite într-o mare de tristețe și durere. “Deal with it!” mi-a răsunat în urechi.

Adevărul dureros al experiențelor unor vieți de mult trecute, ce puteau fi sintetizate în cele 3 cuvinte, s-a revelat rapid. Da, i-am manipulat pe oameni pentru a cumpăra lucruri inutile și chiar produse ce le-au făcut rău, am râs de ei și i-am desconsiderat pentru slăbiciunea lor de a fi prostiți prin câteva cuvinte și culori sclipitoare, pentru lipsa lor de cunoaștere și naivitate, m-am desconsiderat pe mine, mai apoi, pentru ceea ce făcusem și pentru modul în care mi-a vândut sufletul pentru câțiva bănuți. Mi-am promis cândva de mult că nu voi mai vinde nimic, nimănui, niciodată.

Dacă la nivel mental și sufletesc îi apreciez oamenii care știu să vândă invidiindu-i chiar pe alocuri, la nivel de sine pentru mine a vinde este în fapt o traumă. „Interesantă lecție !” mi-am zis și am început delicatul proces al iertării și reconcilierii. Mi-am înțeles fuga și frica de a nu arunca asupra mea și a atâtor oameni pe care îi iubeam etichete dureroase și grele. Am înțeles că acel „nu este pentru mine” erau doar zidurile în spatele cărora îmi ascundeam rușinea. Am iertat... și am vrut să-mi înțeleg eroarea de judecată și de a fi, să descopăr care este adevărul din spatele unor astfel de experiențe.

Orice cuvând este un simbol în spatele căruia există un întreg set de concepte și emoții, spunea Don Miguel Ruiz. Având în vedere „minunata” asociere care definea pentru mine verbul a vinde, m-am hotărât să-l scot pentru moment din vocabular.  Dezbaterile interioare îndelungi au condus la concluzia că eu acum nu vând ci eu mă duc să le povestesc oamenilor despre mine, credințele mele, despre adevărurile mele. Forma în care toate acestea erau prezentate era nesemnificativă atât timp cât ceea ce o anima era un adevăr interior. Șontâc, șontâc mi-am căpătat încrederea că pot și eu, că poate fi și pentru mine.

 Am constatat apoi că acțiunea de a “povesti despre...” este lipsită de componenta stringentă a achiziției, atât de specifică vânzării actuale. A povesti despre este un fel de act de dăruire în care îl lași pe celălalt să decidă dacă are nevoie sau nu de ceea ce tu îi oferi. Lipsa controlului năștea adesea un ghimpe mental care mă îndemna să fac mai mult. Expresii de genul “țí se închide ușa intră pe geam” îmi apăreau în minte dar, într-un mod ingenios, viața îmi dădea peste degete de fiecare dată când exageram și mă lăsam inconștient cuprinsă de mirajul celor 3 cuvinte . “Povestim, împărtășim...!Fi tu !” a devenit un fel de mantră ce mi-o spuneam înaintea fiecărei interacțiuni cu un client.  

Am descoperit că este frumos și chiar distractiv să vinzi. Cu cât reuseam să fiu mai aproape de mine însămi și mai departe de toate lucrurile învățate despre vânzare, cu atât lucrurile mergeau mai ușor. Fără a le nega valoarea, tot ceea ce știam era cumva remodelat astfel încât să se potrivească cu noile timpuri si felului meu de a fi. Toți acei “trebuie să” spui așa, faci așa, etc. au devenit obționali, creând spațiul libertății de a simți și a fi . Am descoperit astfel naturalețea interacțiunilor și faptul că ea este cea care, într-un fel neînțeles, îmi netezește drumul. Mi-am adus aminte de oameni pe care i-am admirat și care mă fascinau prin modul lor firesc și lejer de a vinde; evindența fusese în fața ochilor mei de atâtea ori dar ochi mei erau închiși!  Și navigând așa ca o barcuță pe mare am găsit suflete frumoase, triste, preocupate și ... primul client. Pare că funcționează chestia asta cu “Povestim, împărtășim ...”  mi-am zis zâmbind.

“Care este conceput care există la nivelul Creației și care aici jos se manifestă prin actul de vânzare? Ajută-mă să integrez acest concept.” am întrebat și cerut într-o zi Mamei Pământ, Geea.   

De la  EA citire, sau mai bine zis atât cât am putut înțelege eu, lucruri stau cam așa :

“Din perspectiva noastră tot ceea ce există în Univers este energie. Fiecare aspect al Creației are propria sa evoluție și modalitate de a se experimenta pe sine iar acestea sunt posibile prin transferul de energie dintr-o parte în alta, de la un aspect la altul. Acest transfer este necondiționat și generat de momentul evolutiv respectiv. Ca parte a aceluiași Întreg, aspectele care au nevoie să primească  energie se combină și se armonizează cu cele care au nevoie să cedeze energie. Acest transfer este perpetuu pe toate și între toate nivelele vibraționale ale Creației. A primi și a dărui neconditionat atunci când experiența și evoluția o cere  - așa am putea defini conceptul.  Principiul armoniei este cel care asigură echilibrarea energetică între punctele cu potențiale energetice diferite. În macro și în micro cosmos lucrurile funcționează la fel.

Acest principiu al transferului energetic neconditionat se manifesta și la nivelul lumii materiale. Vă este greu multora să-l observați datorită capacității voastre limitate de a urmări evoluția în timp și spatiu. Natura este un bun exemplu, ea trăiește și evoluează în armonie. Pamantul oferă energia necesară și copacului și florii, fiecare primind atât cât are nevoie, când are nevoie pentru a creste și a exista. Trupul vostru este o structură care funcționează în armonie în ansamblul său, atât timp cât îl lăsați. Sunt atât de multe exemple doar să vreți să le vedeți.

Actul vânzării este forma de manifestare a principiului de transfer energetic între oameni. Diferența dintre voi și restul Creației este că la voi acest transfer a ajuns să fie preponderent condiționat. Fiind Creatori, deși încă mulți nu conștientizați asta, aveți posibilitatea de a interveni în acest transfer armonios blocându-l prin condiționare. Condiționați din dorința de bani, putere, profit, din nevoia de a vă umple golurile interioare cu aspecte / lucruri exterioare vouă. Dacă inițial vânzarea avea un scop evolutiv, spre a supraviețui și a vă diversifica experiențele, astăzi vindeți în scop distructiv.

Condiționând actul vănzării amplificați iluzia separării dintre cel care vinde și cel care cumpără. Credeți că cel care vinde este mai deștept decât cel care cumpără și invers. Cine prostește pe cine, așa ziceți, nu-i așa? Din păcate, de cele mai multe ori, și vânzătorul și cumpărătorul participă la acest joc mânați de motivații lipsite de naturalețea și firescul existenței.

Care este motivația din spatele vânzării ? Este ea un act de dăruire a ceea ce am mai bun pentru cel care are nevoie astăzi de acel ceva ? Este ea un act de primire a ceea ce am astăzi nevoie pentru binele / bucuria / evoluția mea ? Diferența dintre „Îți dau dacă îmi dai” și „Îți dăruiesc și primesc” constă în sursa acțiunii, prima este de la nivel mental , a doua este de la nivel de suflet. Oamenii pot dărui doar ceea ce au deja iar când nu au vând.

Când o să integrați conceptul  asociat vânzării, când nu o să o mai considerați ceva exterior vouă, o să înțelegeți că acest concept este fundamentul întregii existențe. Condiționarea (Îți dau dacă îmi dai) vă face să vindeți atunci când iubiți, luați în brațe pe cineva, când urâți sau mințiți, când oferiți informații și îi învățați pe alții. Vindeți și vă vindeți cu falsa speranță că doar astfel, într-o zi, veți găsi împlinirea și pacea.  Este alegerea voastră când veți decide să vă opriți, să treceți dincolo de aparențe și să acceptați că naturalul și firescul sunt lipsite de condiționare.     

Ceea ce numiți vânzare are nevoie de o regândire și repozitionare la nivelul interior al fiecăruia. Noul Pământ, despre care tot vorbiți și spre care tindeți, este lipsit de condiționalitatea pe care o experimentați astăzi.  La acest nivel, nimeni nu are nevoie de mai mult așa cum nimeni nu are nevoie de mai puțin, căci mult și puțin sunt irelevante din perspectiva vieții.  Singura preocupare este aceea de a crea și trăi experiențe în mod conștient și armonios  având credința că Universul  răspunde necondiționat la ceea ce îi cereți și sunteți dispuși să experimentați.

Readuceți naturalețea și armonia în tot ceea ce faceți și învățați-vă mintea să accepte necondiționalitatea, este cel mai bun sfat pe care ți-l pot  oferi.”

Atât de simplu!

Mă străduiesc zi de zi să integrez acest concept și descopăr că acest simplu, specific planurilor elevate ale conștiinței, este înfășurat în pânze țesute cu frici, idei și concepte perimate, constrângeri auto-impuse, suferinți. Realitatea parcă mușcă uneori din fragilul “nou eu” încercând într-un mod îndărătnic să mă întoarcă la vechiul fel de a fi. “Take it or leave it” este o alegere a fiecărei zile și un pas nou către un vis care nu vrea să moară.