La Que Sabe

Întâlnirea mea cu La Que Sabe (Cea Care Știe) a început cu mult timp în urmă. Pe vremea aceea, nu știam prea multe despre cine este, ce este dar surprinzător trăiam convingerea că va trebui să vorbesc într-o bună zi despre EA. Așa că asta am declarat Universului și culmea, culmilor La Que Sabe m-a auzit.

De ce mi-am dorit asta ? Nu pot să îți spun. Știu însă că a fost un gând exprimat brusc într-o seară călduță de vară, dintr-o dată și cu toată convingerea. Un adevăr al propriei mele ființe care, ca orice adevăr, nu avea nevoie de nici un fel de explicații, cauze, motive. Era și atât.

Drum lung de atunci și până astăzi. Au fost perioade în care eu am uitat ce am declarat atunci însă, La Que Sabe nu.

EA are multe nume fiecare dintre ele reprezentând diverse aspecte fară ca vre-unul să o poată cuprinde. Divinul Feminin, căci despre asta este vorba, îmi sună puțin sofisticat, dar La Que Sabe – Cea Care Știe – a rezonat cu mine profound, poate tocmai datorită nevoii mele de a ști. EA este cea care știe tot, știe “cum se face” orice este parte a creației. Stăpână a legilor subtilului joc al vieții și al morții este cea care guvernează forma și își trimite suflul divin înspre tot ceea ce consideră, pentru a susține Creația. La Que Sabe este Liniștea care conține în ea potențialitatea a tot ceea ce poate fi creat, este Frumoasa Adormită a Marelui Creator care așteptă sacrul sărut.         

După cum nu poate fi numită, EA nu poate fi definită. Putem să-i înțelegem diversele aspecte sau manifestări dar nici una nu reușește să o exprime în întregimea sa. Cum ai putea să definești misterul și necuprinsul, cum ai putea să înțelegi ceea ce este și nu este în același timp? Plecând pe calea descoperirii, multiplele ei fațete învălurite te fac să crezi, să speri că data viitoare o vei cuprinde, că dincolo de văl îi vei găsi adevarata față. Dar descoperi că jocul continuă iar tu înaintezi din ce în ce mai mult ademenită de mirajul EI până când înțelegi că singura solutie este să i te abandonezi complet. În înțelepciunea ei, EA stie mereu care îți este nevoia și pentru tine asta devine la un moment dat suficient.

Eternul  EI mister te atage în magicul joc al vieții, fiind uneori blândă și iubitoare, alteori sălbatică si războinică, sau plină de pasiune. EA ESTE CEA CARE ESTE . Poate să îți placă sau nu, poți să înțelegi sau nu, EA este așa cum știe și nu se va justifica niciodată pentru că adevărul ei nu percepe nevoia ta de explicații. De dincolo de timp și spatiu, va continua să  jongleze cu aspectele dualității, păcălindu-ți și incitându-ți mintea să vrea mai mult. Te vrea în lumea ei pentru că de fapt îi aparți, te vrea alături de EA pentru că sunteți de fapt la fel.  

Te va iubi mereu, te va iubi și când vei uita de EA. Ai uitat-o dar EA este tot acolo,  scânteie mică afundată în adâncul sufletului tău. Și va continua să îi șoptească sufletului cuvinte suave pline de dorintă, pasiune și promisiuni căci EA știe că deși nu poți sau nu vrei să o auzi, poți să o simți. Mișcarea ei subtilă are scopul de a-ți adormi mintea cea neștiutoare și incompletă și a-ți stimula simțurile și dorințele sufletului . Gândul tău întreptat cândva spre EA a pus-o în mișcare și freamătă, vibrează, distruge și creează din nou, construind cu răbdare, minuțiozitate și determinare drumul pentru a vă regăsi.  

Și la un moment dat O vei înțelege, O vei aprecia și în final O vei iubi pentru ca La Que Sabe esti de fapt TU.

Primește acestea ca un act al împărtășirii Iubirii lui La Que Sabe de la Cea Care Sunt pentru Cea Care Esti.

Oana