Calea Manifestării

Fiecare dintre noi alegem în fiecare clipă să ne manifestăm într-un anume fel, cu alte cuvinte să dăm viață, să materializăm acea parte nevăzută din interiorul nostru. Prin manifestare ne prezentăm, ne facem cunoscuți lumii și în același timp comunicăm cu lumea. Decodificând semnalele incluse în modalitatea noastra de manifestare aflăm informații despre acestea și astfel ne descifrăm propriul univers interior. 

Manifestarea este o formă de oglindire a interiorului în exterior și invers. În același timp ea este și un autentic act de creație prin care, din bogăția de energii interioare, specifice ființei umane (gânduri, emoții, sentimente, programe, etc.) alegem un mănunchi pentru a-i da o formă materială. Fie ea act, gest, cuvânt, etc, o dată ce va fi eliberată în lumea exterioară, forma va genera o reacție. Această reacție constituie un feedback al manifestării noastre și el influențează felul în care noi ne manifestam în continuare.

Tot acest proces de manifestare se desfăsoară de cele mai multe ori fără ca atenția noastră să fie foarte prezentă, ca într-un fel de automatism. Dincolo de avantajele acestui mod automat de funcționare, coordonat perfect de mintea noastră, există și un mare dezavantaj și anume faptul că rămânem prizonieri ai unui proces ciclic în care un anumit stimul va genera același tip de răspuns. Din punct de vedere al manifestării, aceasta presupune că de fiecare dată vom manifesta același lucru, generând mereu aceleași situații și probleme.

În momentul în care suntem conștienți de ceea ce facem și atenția noastră este complet îndreptată asupra procesului de manifestare avem posibilitatea de a schimba ceva – fie ce alegem să manifestăm, fie forma, fie modul, etc – și astfel creem o situație nouă pentru care feedback-ul va fi diferit. Ceea ce reușim să facem este să ieșim din ciclul repetitiv.

Manifestarea conștientă devine astfel o sursă de auto-evaluare, auto-cunoaștere și auto-îmbunătățire a propriei ființe. De ce? Pentru că analiza acestui proces ne întoarce spre interiorul nostru și descoperim care ne sunt blocajele, durerile, rănile nevindecate, barierele emoționale și mentale. Mai mult decât atât, ajungem să înțelegem că de multe ori adevărul nostru interior este diferit de ceea ce alegem să manifestăm, că ceea ce considerăm a fi adevărat este doar o formă de auto-protecție, că suntem mai mult decât am îndrăznit să credem și mai ales să manifestăm vre-o dată. Cu alte cuvinte, înțelegem când ne manifestăm de la nivelul minții și al Ego-ului și când de la nivelul Sufletului nostru. 

Frumusețea și simplitatea acestui proces constă în faptul că o dată ce ai înțeles cum funcționează poți să-l folosești și chiar să-l rafinezi. Singurele cerințe, dacă se pot numi așa, sunt disponibilitatea și sinceritatea fața de tine însuți.     

Atelierele incluse în Calea Manifestării vin să te învețe despre toate cele de mai sus asfel încăt să ajungi să-ți atingi măiestria în modul în care alegi să dai viață și formă adevăratei tale ființe.